Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 

Az híreinket lásd a

MACSE hivatalos facebook oldalán

MACSE - facebook

KORÁBBI HÍREINKET AZ ALÁBBIAKBAN LEHET MEGTEKINTENI:

2018.01.29. BFL - Tájékoztatás a kutatótermi nyitva tartásról2018-01-24 04:41:44

Budapest Főváros Levéltára kutatóterme
2018. január 29-én, hétfőn 09.00 órától
a megszokott nyitva tartás szerint, de csökkentett üzemmódban nyit ki.
Egyes szolgáltatásaink bizonytalan ideig ezután sem lesznek elérhetőek.

"Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat, hogy a scopeArchiv rendszer elhúzódó karbantartása miatt Budapest Főváros Levéltára kutatóterme az előzetes tájékoztatáshoz képest később, 2018. január 29-én, hétfőn 09.00 órától a megszokott nyitva tartás szerint, de csökkentett üzemmódban nyit ki. Egyes szolgáltatásaink bizonytalan ideig ezután sem lesznek elérhetőek.

Budapest Főváros Levéltára 2014. január 1-jétől vezette be a scopeArchiv rendszert, amely a www.eleveltar.hu oldallal összeköttetésben kezeli a kutatói megkereséseket, beiratkozásokat és kéréseket.

A több mint négy éve üzemben lévő rendszer frissítését, javítását, karbantartását a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (elérhetőség: 1081 Budapest, Csokonai u. 3., Központi telefonszám: 459-4200, e-mail: info@nisz.hu) és a T-Systems Magyarország Zrt. (elérhetőség: 1117 Budapest, Budafoki út 56., Központi telefonszám: 452 1400; e-mail: info@t-systems.hu) végzi. A rendszer teljes körű upgrade-jét az előzetesen tervezett és többször meghosszabbított határidőre nem végezték el, és továbbra is bizonytalan a karbantartási munkálatok befejezésének időpontja. A kialakult helyzetet mérlegelve és a kutatók érdekeit szem előtt tartva Budapest Főváros Levéltára a csökkentett üzemmódú nyitva tartásról döntött.

A csökkentett üzemmódú nyitva tartás időtartama alatt

  • Budapest Főváros Levéltára a scopeArchiv rendszer teljes leállásáig csak a beiratkozáshoz szükséges kutatói adatlapot tudja elektronikus úton fogadni. Egyéb megkeresés (iratkikérés, másolat-megrendelés) nem küldhető be, csak személyesen, a kutatóteremben igényelhető. A scopeArchiv teljes leállása után, amelynek időpontja még nem ismert, semmilyen elektronikus úton érkező megkeresést (beiratkozás, iratkikérés, másolat-megrendelés) nem áll módunkban fogadni.
  • Budapest Főváros Levéltára honlapján elérhető helyrajzi szám kereső segítségével továbbra is tájékozódhatnak a tervtári iratanyag hozzáférhetőségéről.
  • A scopeQuery és az eleveltar.hu oldal szolgáltatásai a teljes rendszerleállásig elérhetőek maradnak, azután azonban bizonytalan ideig szünetelnek.
  • A rendszer teljes leállása után kutatóink csak a levéltár kutatótermében iratkozhatnak be személyesen, tekinthetik meg a segédleteket és kérhetnek ki iratokat.

Szolgáltatásaink teljes körű helyreállítása csak a rendszer sikeres frissítésének egyelőre bizonytalan időpontját követően lesz lehetséges. Kérjük, hogy figyelje és kövesse a levéltár nyilvános online felületeit (BFL honlap, BFL official Facebook, Magyar Levéltári Portál, E-levéltár oldal).

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Budapest Főváros Levéltára"

Forrás: Tájékoztatás a kutatótermi nyitva tartásról

Beküldő: Kőhegyi Anikó
 
  Többféle hírt szeretnénk
  itt megjelentetni:
  • Az Egyesület életének híreit.
  • A családkutatók munkáját érintő, fontosnak ítélt híreket.
  • A kutatótársaktól kapott híreket.

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum