Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Fotógaléria Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 BB21 Közösségi hely 
 Családfa Klub 
 Füredi
    Asztaltársaság 
 Kirándulások 
 Matrikula 
 Szórólap 
 CD Kiadványok 
 Pályázatok 
2018.08.20. Megjelent a „Kiskunmajsa és fíliái települési családkönyve 1738-1860”2018-08-21 20:24:05

Megjelent a „Kiskunmajsa és fíliái települési családkönyve 1738-1860”

Tisztelt Kutatótársak!

Értesítem a kutatótársakat, hogy kb. 25 év kutatómunka és adatfeldolgozás után néhány napon belül megjelenik a címben jelzett helytörténeti kiadvány. Az adatbázis alapvetően a kiskunmajsai római katolikus anyakönyvek időrendi sorrendben felvett adatait ABC szerint rendezett családokká konvertálva tartalmazza. A könyvben való eligazodást számos index segíti. A mellékelt Tartalomjegyzék láthatóvá teszi a könyv szerkezeti felépítését, és a több mint 50 000 anyakönyvi rekordból átvett adat publikációs koncepcióját. A kiadvány érdekelheti a Kiskunmajsa körül lévő települések helytörténészeit, társadalom-kutatóit, lokálpatriótáit, a Majsán vagy környékén érintett családkutatóit, a települési családkönyv, mint műfaj iránt érdeklődőket, a családkutatással foglalkozó profi vállalkozásokat, a régióban hasonló adatbázist építőket, stb.

A kiadvány közel 1500 oldalon, három kötetben jelenik meg mindössze 80 példányban, melyből nagyjából 50 példány kerül értékesítésre. Bemutatója a település megülésének 280. évfordulójára rendezett Majsai napok keretén belül 2018. szept. 8-án, szombaton délután lesz Kiskunmajsán, amikor is lehetőség lesz a szerzőnek kérdéseket feltenni, a könyvet megismerni, ill. megvásárolni.

Kérem a kutatótársak segítségét, terjesszék ezt a hírt a Macse hivatalos Facebook oldalán (nem vagyok Facebook tag), hazai és külföldi társszervezetek levelező listáin, és minden olyan fórumon, ahol potenciális érdeklődőt érhet el. Az alacsony példányszám miatt a kiadvány várhatóan gyorsan hiánykönyvvé válik!

Ezúton is megköszönve minden olyan kutatótársnak a segítségét, akik bármilyen módon hozzájárultak a könyv létrejöttéhez, barátsággal:

Bogád, 2018. augusztus 20.

Wéber György
a könyv szerzője

 

Tartalomjegyzék

Beküldő: Wéber György

 

  Az egyesület által szervezett eseményekre való felhívások olvashatók itt.

Jelentkezés rendezvényekre

Mások által szervezett, de a kutatások szempontjából érdeklődésre számot tartható események ill. meghívók olvasható itt.


© MACSE   Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  H-1114 Budapest, Szabolcska Mihály utca 7.    macse.koordinator@gmail.com 
Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum   -  Webmester